Gode råd

Sunde traditioner og erfaringer er nedarvet, og har gennem Skovbys lange historie givet os en viden om møbler og deres vedligeholdelse, som vi gerne vil dele med dig.

Du kan have glæde af dit Skovby møbel i mange år, hvis du følger vores gode råd og enkle regler - og iøvrigt følger vores anvisninger til pleje og vedligeholdelse.

  • Undgå at stille varme ting direkte på møblet.
  • Møblet skal beskyttes med bordskånere mod varme, fugtige eller farvede genstande, (farven kan smitte af). Undgå bordskånere af kork, da fugt kan trænge igennem og ned i møblet.
  • Ved brug af skarpe redskaber ved møblet bør der altid anvendes et skærebræt.
  • Fugt er træmøblers værste fjende, derfor skal alle spildte væsker tørres op straks. Bordpladen bør ikke i længere tid overdækkes med et lufttæt materiale som plast eller voksdug (max. 12 timer).
  • Undgå at placere møblet for tæt på f.eks. radiatorer eller brændeovne.
  • For at bevare møblets farve, bør man så vidt muligt undgå direkte sollys.
  • I tvivlstilfælde spørg din møbelhandler.

          Download vores plejeinstruktionsfolder

 

Vær god ved gode møbler

Alt for mange af de problemer, der opstår med møbler, sker som følge af forkert vedligeholdelse og/eller som følge af, at der ved køb gives forkerte eller mangelfulde informationer.

Dansk Møbelkontrols pjece "Vær god ved gode møbler" giver gode råd om korrekt vedligeholdelse og dermed forlængelse af møblers levetid.

Med den mangfoldighed af materialer, der anvendes i moderne møbelproduktion, er det ikke praktisk muligt at inkludere alle i en pjece af begrænset omfang. Derfor omfatter denne kun de mest benyttede materialer og overflader.

Pjecen er udarbejdet af Dansk Møbelkontrol, som er en forening af møbelproducenter, der producerer kvalitetsmøbler.

Du kan læse mere om foreningens arbejde på www.furn-tech.dk eller downloade piecen her.

Se Skovbys certifikat fra Dansk Møbelkontrol