Skovby startpakke med træsæbe
Forlæng levetiden på dine møbler

Skovby startpakke med træsæbe

Skovby startpakke med træsæbe natur indeholder alt, hvad du skal bruge til vedligeholdelse af sæbebehandlede Skovby-møbler.

Startpakke indeholder en flaske træsæbe, slibesvampe, en påføringssvamp, plastik handsker og en genbrugsklud fra vores fabrikker.

Shop Care Collection
Skovby startpakke med træsæbe

Pleje og vedligeholdelse

Sunde traditioner og erfaringer er nedarvet og har gennem den lange historie givet os en viden om møbler og deres vedligeholdelse, som vi gerne vil dele med dig.

Det træ, vi anvender til fremstilling af vores møbler, kommer primært fra veldrevne skove i Europa og Nordamerika, hvor der er fokus på bæredygtighed. I disse områder fælder man ikke mere træ end den årlige tilvækst – og dette sikrer respekt for naturen og fremtidige generationer.

 

Naturens udtryk

Træets farve og struktur varierer, fordi vækstbetingelserne er forskellige. Jordbunden, temperaturen og regnmængden har således betydning for træets udseende. Træer, der anvendes til møbelfremstilling, har ofte vokset i mere end 100 år, dvs. i mere end fire generationer. De har derfor gennem tiden været udsat for forskellige påvirkninger, som påvirker træernes udseende og giver den unikke forskellighed.

 

Træstamme bliver til planker

Efter fældning opskæres stammen i planker, som deles i stave. Udseendet af stavene afhænger af, hvor de er skåret i stammen.

 

Et individuelt udtryk

Træer har knaster. Dette er ikke en fejl ved træet, men kun de naturlige aftegninger af grenens forankring i stammen. Hvert enkelt møbel bliver således unikt, fordi åretegning, struktur og farve er skabt – designet – af naturen.

Og det er netop det, som gør træ så fascinerende og velegnet til møbelfremstilling. Det kan således ikke betragtes som fejl, når der forekommer mindre farve- og strukturforskelle, men derimod et udtryk for at hver enkelt del, der indgår i møblet, kan stamme fra forskellige skæringer i stammen eller fra forskellige træer.

 

Træ - et levende materiale

Træ er et levende materiale – også efter at det er fældet. Det påvirkes af luftens fugtighed og temperatur. Træ anvendt til møbelproduktion er nedtørret til at være i balance med det gennemsnitlige normale indeklima, dvs. en stuetemperatur på ca. 20°C og en luftfugtighed på ca. 50%. I Danmark svinger luftfugtigheden fra den tørreste vinterperiode til den fugtigste sensommerperiode mellem ca. 40 og 65%. Det bevirker et udsving i træfugtigheden fra 8 til 13%, altså en forskel på ca. 5%. Træet har den egenskab, at det vil optage eller afgive fugt afhængig af omgivelserne. Træet udvider sig derfor i fugtige perioder og trækker sig sammen i tørre perioder. Andre steder i verden kan der forekomme endnu større udsving i temperatur og luftfugtighed.

Dette er gældende for både finerede og massive møbler, dog vil reaktioner på udvidelse og svind være størst ved massive møbler.

Nogle træsorter har stor farveændring efter udpakning af møblet. Det er sollyset, der igangsætter processen. Jo mere sol møblet får, jo hurtigere ændrer det farve. Ønsker du at sinke processen, bør du derfor ikke udsætte møblet for direkte sollys, efter det er taget i brug. For at undgå aftegninger af fade, vaser eller lignende skal disse flyttes ofte.

 

Hvor må møblet anvendes?

Ønsker du, at tillægspladerne i et bord skal ændre farve i samme takt som bordpladen, må du derfor lade bordet stå udvidet med tillægspladerne i. Hvis bordet er udsat for uensartet lyspåvirkning, vil det være en god ide med mellemrum at dreje det 180 grader, så begge ender af bordet får lige meget lys.

Sol og varme udtørrer træ og kan medføre revnedannelse.

Brug aldrig indendørsmøbler udendørs. Større afvigelser fra normalt indeklima vil kunne medføre skader på møblet. Vi anbefaler dig derfor at anskaffe et hygrometer til kontrol af luftfugtigheden.

Skovby Coasters
Dekorativ beskyttelse til dit bord

Skovby Coasters

Undgå ringe fra glas, kopper og lignende på dit bord med Skovbys enkle og dekorative coasters. Brikkerne er udformet i plast og tåler temperaturer fra varme og kolde drikke.  
 
Skovby Coasters er en del af Skovbys Care Collection - en original plejeserie specielt udviklet til dine Skovby møbler.
Shop Care Collection
Skovby Coasters

Skovby giver gode råd

Du kan have glæde af dit Skovby møbel i mange år, hvis du følger vores gode råd og enkle regler - og i øvrigt følger vores anvisninger til pleje og vedligeholdelse.

Læs flere gode råd

Du kan finde mange flere gode råd på vores underside.

Se gode råd