Olierede overflader

Et olieret møbel har fået en naturlig behandling, der giver et rustikt udseende.

Oliebehandling fremhæver træets naturlige forskelle, og ligesom de enkelte dele af et møbel tager forskelligt i mod olie, kan de også udtørre i forskellig grad og give møblet et uensartet udseende. Dette er naturligt og udjævnes ved yderligere oliebehandling.
 

Pleje og vedligeholdelse

For at holde overfladen modstandsdygtig overfor fugt og smuds, anbefaler vi at vedligeholde møblet med en god møbelolie til indendørs brug. Da fremgangsmåden afhænger af fabrikat, følges den vejledning, som medfølger det olieprodukt, man har valgt. 

Vi anbefaler Hvid olie eller Natur olie fra Skovby Care Collection til vedligeholdelse af olierede overflader.

Skovbys olier er baseret på vegetabilske olier og plejer og vedligeholder træets lyse udseende. Desuden vil olien imprægnere træet, så det virker vandafvisende.


Daglig pleje

Aftørring med en fugtig klud og omgående aftørring med en tør klud. Ved særligt snavsede overflader anvendes en klud, som er opvredet i en opvaskemiddel, (få dråber til en liter lunkent vand). 

Tør efter med en tør klud.

Sådan oliebehandler du dit møbel

Til vedligeholdelse af olierede overflader anbefaler vi Hvid olie eller Natur olie fra Skovby Care Collection.

Skovby olie er baseret på vegetabilske olier. Olien plejer og vedligeholder træets lyse udseende. Desuden vil olien imprægnere træet, så det virker vandafvisende.

Da fremgangsmåden afhænger af fabrikat, følges den vejledning, som medfølger det olieprodukt, man har valgt. 


Grundig rengøring af overfladen før påføring

Rengør altid overfladen, inden oliebehandling påbegyndes. Hvis overfladen er ridset, puds da først med sandpapir korn 220 på langs ad træets årer.

Til rengøring af overfladen anvendes en klud, der er opvredet i en mild opløsning bestående af nogle dråber farveløs opvaskemiddel (pH-neutralt) i håndvarmt vand. Ved særligt snavsede overflader tilsættes vandet nogle ekstra dråber opvaskemiddel.

Tør efter med en tør klud. Træet skal eftertørre i 2 timer efter rengøring, inden behandling med olie fra Skovby Care Collection.


Påføring af olie

Olien hældes lidt efter lidt på en ufarvet klud eller svamp og påføres alle flader og kanter i et jævnt, tyndt lag.
Efter 2-3 minutter aftørres alt overskydende olie med en ren, tør klud. Det er meget vigtigt, at dette gøres, medens overfladen endnu er fugtig.

Det varer op til 2 døgn, inden olien er fuldt gennemhærdet og giver den maximale beskyttelse. Gentag behandlingen 2-3 gange årligt eller efter behov.

Venligst bemærk, at olien kan smitte af på tøjet, indtil den er hærdet.

Dette kan ikke vaskes af.


Bemærk venligst

OBS! Klude vædet med olie skal straks efter brug opbevares/bortskaffes i lukkede beholdere eller brændes pga. risiko for selvantændelse.

Skovby Hvidolie
Forlæng levetiden på dine møbler

Skovby Hvidolie

Skovby Hvidolie er velegnet til vedligeholdelse og pleje af hvidolierede Skovby-møbler. Produktet er baseret på vegetabilske olier, der imprægnerer, plejer og vedligeholder træets lyse udseende.
 
Skovby Hvidolie er en del af Skovbys Care Collection - en original plejeserie specielt udviklet til dine Skovby møbler.
Shop Care Collection
Skovby Hvidolie

Skovby giver gode råd

Du kan have glæde af dit Skovby møbel i mange år, hvis du følger vores gode råd og enkle regler - og i øvrigt følger vores anvisninger til pleje og vedligeholdelse.

Læs flere gode råd

Du kan finde mange flere gode råd på vores underside.

Se gode råd