MASSIVE MØBLER

Viden om massiv træ

Massive bordplader sammenlimes af stave. Før vi limer pladerne sammen, sorterer og oplægger vi stave til en hel bordplade, så helheden bliver så afbalanceret som muligt. Her tager vi hensyn til stavenes forskellighed i struktur og farve samt indhold af knaster m.v.

Efter pladerne er limet sammen placeres de i et kontrolleret miljø i nogle dage. Derefter bearbejder vi pladerne i størrelse, hvorefter de pudses og overfladebehandles med olie, sæbe eller lak.

Træ optager og afgiver mest fugt gennem porerne i endetræet. Hvis bordet har midterfuger vil ændringer i luft-/ træfugtighed kunne give sig udslag i, at pladestørrelsen ændres med små åbninger ved bordkanten eller på midten til følge. Hvis møblet anvendes i et lokale med normal fugtighed og temperatur, vil fugen dog være tæt det meste af året.

Når træet "arbejder" på denne måde, vil man kunne mærke overgangen mellem de forskellige komponenter. Massive bordplader kan blive let bugtede og få synlige "vindridser", som er små revner mellem årerne. Disse er uden betydning for holdbarheden. Hvis man ønsker at lukke sådanne små revner, kan man anvende en dertil egnet trækit.

Små ændringer vil aldrig kunne undgås. Dette er ikke en fejl ved møblet men kun et bevis for, at møblet er fremstillet af et levende materiale. Massive træmøbler må dog ikke opbevares i rum, hvor luftfugtigheden og temperaturen er meget svingende, da træet tilpasser sig omgivelserne. Undgå derfor at placere møblerne i uopvarmede og fugtige lokaler.

Skovby Hvidolie
Forlæng levetiden på dine møbler

Skovby Hvidolie

Skovby Hvidolie er velegnet til vedligeholdelse og pleje af hvidolierede Skovby-møbler. Produktet er baseret på vegetabilske olier, der imprægnerer, plejer og vedligeholder træets lyse udseende.
 
Skovby Hvidolie er en del af Skovbys Care Collection - en original plejeserie specielt udviklet til dine Skovby møbler.
Shop Care Collection
Skovby Hvidolie

Skovby giver gode råd

Du kan have glæde af dit Skovby møbel i mange år, hvis du følger vores gode råd og enkle regler - og i øvrigt følger vores anvisninger til pleje og vedligeholdelse.

Læs flere gode råd

Du kan finde mange flere gode råd på vores underside.

Se gode råd