Laminerede flader

Laminat bordplader er opbygget på samme måde som finerede bordplader. Møbelpladen beklædes blot med højtrykslaminat i stedet for finer. Skovbys højtrykslaminat har en uforlignelig modstandsdygtighed ved almindelig brug og er let at vedligeholde.

I laminatoverflader kan der forekomme pigmentpletter på op til 0,5 mm. Ligeledes kan der forekomme mindre glansforskelle mellem de enkelte overflader.

Pleje og vedligeholdelse af laminat

Følg vores anvisninger til pleje af dit Skovby møbel og få glæde af det i mange år fremover.

Daglig pleje

Til daglig rengøring af laminat bordplader anbefales aftørring med en klud hårdt opvredet i håndvarmt vand efterfulgt af aftørring med en ren, tør klud. En grundigere rengøring kan ske med opvaskemiddel (et par dråber pr. 1 liter vand). Tør efter med en ren, fugtig klud, så der ikke efterlades sulforester og slut af med en ren, tør klud. Anvend ikke skurepulver samt nylonsvampe, da de ofte vil mattere eller ridse laminatet.


Grundrengøring 

Rens først grundigt med et fedtopløsende rengøringsmiddel, som ikke indeholder slibemidler. Fjern derefter rensemidlet med en klud hårdt opvredet i rent vand for at undgå skjolder og slut af med en ren, tør klud. Undgå vand og skrappe rengøringsmidler på trækanterne. Disse aftørres med en klud hårdt opvredet i rent vand og eftertørres med en ren, tør klud.


Pletter, skader

Fedt, olie og tuschmærker m.v. kan fjernes med acetone, fortynder eller rensebenzin. Rens derefter med en klud hårdt opvredet i rent vand og tør efter med en ren, tør klud. Gør aldrig brug af syreholdige midler, voks eller møbelpolish, da disse kan forårsage permanent misfarvning. Brug ikke opløsningsmidler på HPL-bordpladens trækanter.  

 

HPL hvid laminat og grå stenlaminat

For yderligere vejledning til rengøring af vores HPL hvid laminat og grå stenlaminat, anbefaler vi at læse denne rengøringsvejledning ved bestemte typer snavs og pletter.


Farvet FENIX NTM nano laminat

Foruden de ovennævnte vedligeholdelsesfordele, besidder det farvede FENIX NTM nano laminat yderligere den egenskab at man, grundet dets termiske kvaliteter, kan fjerne små ridser ved brug af en melamin-svamp fra Skovby Care Collection. Denne virkning opnås ligeledes ved brugen af et strygejern på et fugtigt stykke køkkenrulle. Se hvordan du bedst plejer dine FENIX NTM overflader via rengørings-vejledningen og vedligeholdelses-vejledningen. 

Skovby Melaminsvampe

Dit laminatbord har brug for pleje og beskyttelse

Skovby melaminsvamp til effektiv rengøring af glatte laminatoverflader. Ideel til fjernelse af snavs, pletter og små ridser. 

Shop Care Collection
Dit laminatbord har brug for pleje og beskyttelse

Læs flere gode råd

Sunde traditioner og erfaringer er nedarvet og har gennem den lange historie givet os en viden om møbler og deres vedligeholdelse, som vi gerne vil dele med dig.

Få gode råd

Skovby giver gode råd

Du kan have glæde af dit Skovby møbel i mange år, hvis du følger vores gode råd og enkle regler - og i øvrigt følger vores anvisninger til pleje og vedligeholdelse.

Læs flere gode råd

Du kan finde mange flere gode råd på vores underside.

Se gode råd