FINEREDE MØBLER

Viden om finer

Træets stamme kan også opskæres til finer. Den finer, Skovby anvender, er knivskåret, dvs. at stammen opskæres i tynde blade. På denne måde fremstilles mange blade, der ligner hinanden. Herved bliver man i stand til at fremstille møbler med et ensartet og symmetrisk mønster.

Vi opklipper fineren i længde og bredde under hensyntagen til finerens struktur og udseende, og med respekt for træet. Herefter limes de enkelte stykker sammen på den tynde kant, oftest i symmetrisk opsætning. Dette gøres f.eks. ved at vende hvert andet finerblad.

Det færdigt opbyggede finer-ark limes på spånplader eller MDF plader, der er fremstillet af genbrugstræ, som f.eks. høvlespåner fra møbelfabrikation. Herefter skærer eller fræser vi de finerede plader i størrelse og påsætter kantlister i finer eller massivt træ. Til sidst pudser og overfladebehandler vi komponenterne.
Når fineren skæres, frembringes der mange blade finer, der ligner hinanden. Det giver mulighed for at fremstille møbler, hvor f.eks. de to bordhalvdele i et bord med udtræk eller dørene på fronten af en skænk er et spejl af hinanden.

Finerede møbler er ressourcevenlige produkter, hvor man benytter mindst energi til at fremstille flest produkter pr. m³ træ. Finerede møbler fremstår ofte rolige pga. de mere ensartede mønstre.

Finerede møbler afspejler dog stadig naturens mangfoldighed. Der kan forekomme mindre knaster - og pigmentkoncentrationer og farvevarians vil forekomme mellem de enkelte finerblade samt kantlister. Når lyset brydes i træets overflade, kan det give optiske farveforskelle. Således kan man opleve, at de enkelte elementer kan have forskellig farve, afhængig af fra hvilken vinkel man ser på møblet. Af samme årsag kan der også synes at være farveforskelle mellem vandrette og lodrette flader, uden at dette er tilfældet. Dette er med til at skabe unikke møbler på naturens præmisser. Naturligvis retter vi under fremstilling af møblerne stor opmærksomhed på sammensætning af komponenter med lav tolerance i farve og struktur.

Vi anvender træet med størst mulig respekt. Alt andet ville være forkert, - over for naturen, træerne og de skovfolk, der gennem mange årtier har plejet træerne.

Skovby Olie Natur
Forlæng levetiden på dine møbler

Skovby Olie Natur

Skovby Olie Natur er velegnet til vedligeholdelse og pleje af naturolierede Skovby-møbler. Produktet er baseret på vegetabilske olier, der imprægnerer, plejer og vedligeholder træet.
 
Skovby Olie Natur er en del af Skovbys Care Collection - en original plejeserie specielt udviklet til dine Skovby møbler.
Shop Care Collection
Skovby Olie Natur

Skovby giver gode råd

Du kan have glæde af dit Skovby møbel i mange år, hvis du følger vores gode råd og enkle regler - og i øvrigt følger vores anvisninger til pleje og vedligeholdelse.

Læs flere gode råd

Du kan finde mange flere gode råd på vores underside.

Se gode råd